2017. december 1., péntek

Szezámmagos-mézes csirkemell falatok




A minap nagyon éhes voltam a vásárlásaim során és úgy gondoltam, hogy betérek egy kis kínai falatozóba, viszek haza magammal az édes szezámmagos csirkemellből. Azonban otthon olyan jó étvággyal ettem belőle, hogy nem maradt semmi, így gyorsan gulyáslevest főztem a családnak. A mai próbálkozás ezért is volt, hogy elkészítettem a gyerekek és a férjem számára.
Hozzávalók :
-          80 deka csirkemellfilé

A hús bepácolásához:
-          egy teáskanál só,
-          egy  teáskanál őrölt bors,
-          2 teáskanál cukor
-          fél deci olaj
A bundázáshoz palacsintatészta:
-          2 tojás
-          4 ek olaj
-          25 deka liszt
-          egy evőkanál étkezési keményítő
-          1 teáskanál sütőpor
-          1 mokkáskanál só
-          és annyi hideg víz ,amennyitől sűrű palacsintatésztát kapunk.



Mézes mártás hozzávalói:
-          6 ek méz
-          6 ek cukor
-          4 ek ketchup
-          2 ek ecet
-          2 mokkáskanál csípős paprika krém
-           
A tetejére pirított szezámmagot szórunk.

Elkészítés menete:
-          a páchoz valókat összekeverjük, a csirkemellet ebben a lében megforgatjuk. Kb fél órára visszatesszük a hűtőbe.
-          Közben elkészítjük a sűrű palacsintatésztát.
-          Az olajat megforrósítjuk, és forró olajban kisütjük világosbarnára 2-3 perc alatt.
-          Papírtörlőre kiszedjük.
-          Elkészítjük az édes mártást, amiben meghempergetjük a kisütött húst. (Összekeverjük a hozzávalókat, kicsit megmelegítjük, hogy a cukor feloldódjon.
-          A végén megszórjuk pirított szezámmaggal.
Bármilyen körettel tálalható

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése