2015. szeptember 17., csütörtök

Eszterházy tortámat így készítettem



Hozzávalók:
6X2 db tojásfehérje
6X4,6 dkg kristálycukor
6X4,6 dkg darált dió
6X1dkg liszt
A  tojásfehérjét habosra keverem a cukorral, a diót a liszttel összekeverem, és a kettőt összevegyítem. Hat darab lapot sütök így egy 24 cm-es formában.(24 cm-es köröket rajzolok szilikonos sütőpapírra, ezt kivágom és a torta alját kibélelem. Ha megsült a lap, akkor simán lehúzom róla a papírt. )

A krém hozzávalói:
3 tasak vaníliás pudingpor
10 púpos evőkanál cukor
3 vaníliás cukor
csipet só
3 tojás sárgája
700 ml tejszín
8 deci tej

Tetejére 5 deka Lidl-is kék színű csoki, plusz két szeletke 52 % os csoki, 5 deka fehér csoki

A krém elkészítése:
A vaníliás pudingport elkeverjük először a cukorral, kevés tejjel, majd  a tojássárgáját szintén kevés tejjel, és ezt a pudingos tejhez keverem. Felengedem a többi tejjel, lassú lángon besűrítem. Ha kihűlt, felvert tejszínhabot teszek hozzá. ha nem elég stabil, lehet hozzá tenni főzés nélküli vaníliás pudingport vagy zselatinfixet.

A tetejének az elkészítése. Mikróban felolvasztjuk a barna csokikat egyben, a fehér csokit külön. A fehér csokit kis nyomózsákba helyezem. A barna csokit egyenletesen a torta tetejére öntöm. A fehér csokival köröket rajzolok. Fogpiszkálóval ellentétes irányokban a torta közepe felé, majd a külseje felé díszítem. A megmaradt krémet nyomózsákba teszem és ezzel befejezem a dekorálást. Oldalára darált diót teszek.

Ez volt az első Eszterházy tortám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése