2014. január 29., szerda

Plasztik csokit készítettem


Plasztik csokit készítettem egy közeljövőben készülő csokoládétorta díszítéséhez.

Hozzávalók:
- 12 deka 52 % os csokoládé
- 6 deka méz
van, aki keményítőt is tesz bele, én csak ecsettel poroztam rá a keményítőt, hogy kevésbé ragadjon.
Elkészítésének menete:
A csokit felolvasztom egy műanyag tálban a mikrohullámú sütőben, majd hozzáteszem a mézet.







Majd amikor már kevésbé ragad, kezemmel húzogattam, hogy a felesleges zsiradék eltávozzon belőle.

Amikor már nem ragad, lehet formázni  ugyanúgy, mint az unidecet. Némelyiket gyönggyel díszítettem.
Lehet díszíteni a csokoládétortát vele.

2014. január 25., szombat

Feketeerdő torta cukorfátyollal és magnóliával

Feketeerdő ízesítésű tortát készítettem, ez a család egyik kedvence. Végre kipróbálhattam a fotózáshoz vásárolt talpas tortatálamat. Oldalára cukorcsipkét tettem, a receptjét itt  találod. Tetejére magnólia került, amit drótos cukorvirág technikával készítettem. Igaz, készítettem még virágcsokrot cukorból, amiben jácintok, fréziák és rózsák is vannak, de mindig a tortát magam előtt látva döntöm el, hogy az adott virág illik e rá.


2014. január 17., péntek

Királyfi szelet




Királyfi szeletet készítettem.

A napokban találtam rá erre a receptre, gondoltam kipróbálom. A tetejére szerettem volna a csokoládé transzferfóliával való díszítést, de sajnos nem kaptam, így maradt a sima csokimáz.  A receptje a következő:
8 tojásból kakaós piskótát sütöttem .Ezt a lapot kihűlés után kettévágtam.
A középső laphoz 8 tojás fehérjét 30 dkg cukorral felvertem. A recept szerint hozzá kell adni 10 deka pörkölt vagdalt diót, de nekem csak dejó volt itthon, így abból tettem 10 dekát. Hozzáadtam még 15 dkg meggyet (levétől kicsavartam), 10 dkg lisztet és sütőport lisztbe keverve.

 Krém:8 tojás sárgáját+1 egész tojást 25 dkg porcukorral gőz felett  megfőztem jó sűrűre .A mikor kihűlt hozzáadtam 25 dkg RAMA  margarint.
 Összeállítás:barna piskóta –krém-meggyes lap-krém- barna piskóta.
Tetejére mehet csokimáz. Vagy a transzferfóliával való díszítés. Legközelebbre beszerzek egyet.

Hirtelen felindulásban lett felszeletelve, még melegen, így  látszik a képen is, hogy nagyon friss. Talán jobb lett volna várni a szeleteléssel egy napot.




2014. január 12., vasárnap

Akvárium tortám története






Ennek a tortának az a története, hogy megláttam egy akvárium torta fotóját. Teljesen lenyűgözött. Arra gondoltam azonnal, hogy nekem ezt azonnal el kell készítenem.
A baj ott kezdődött, hogy azzal a festékkel nem rendelkeztem, ami a víz színét, a képen lévő akvamarin (?)jelleget vissza tudná adni, Még kikeverni sem tudtam hasonlót, hiszen ha egy kis fehérrel dúsítottam a kéket, akkor eldugult az airbush pisztolyom. A gömb, ami a specialitásom, az szuper módon sikerült. Aztán rájöttem, hogy ekkora tortaalátéten nem mutat jól.  Kisebbet kellett kreálni, de akkorra már kicsit megviselt lett a fényképezéstől a  gömb alakú akváriumom.Ha nem láttam volna előzőleg azt az inspiráló gömb -torta akváriumot, akkor meg lennék vele elégedve.. A fotózáson is sok múlik . Sokat gondolkodtam, betegyem e a blogomba, mivel eddig minden tortám itt szerepel, ezért ez is ide kerül.

2014. január 3., péntek

Torta orchideával

Az idei év első tortája volt ez az orchideás torta. Benne főzött csokoládékrém és tejszínes citrom.