2013. március 29., péntek

2013.03.29.-
Maja szülinapi meglepetése egy H2O figurás torta.

Ezt pedig húsvétra szántam, de a gyerekek kívánságára felvágtuk. :)) Brush emboridery technikával készítettem.Ennek a technikának az a lényege, hogy royal icinget kikeverek. Kis zsákból kiyomom a tortára a minta szerint, majd picit vizes ecsettel elhúzkodom a szirmokat.
 A royal icing receptje:1 tojásfehérje, 25 deka porcukor, 1.2 csepp citromlé, ételszinezék, vagy pár csepp glycerin.



2013. március 26., kedd

Rajzaim

2013.03.26.
Ma is rajzoltam , kezdek belejönni. Bár sokat kell még gyakorolni, egyre jobban tetszik és szórakoztat is.
És a cicus.
És Mr. Bean







És végül Dávidomat próbáltam lerajzolni.







2013.03.26.
Régi hobbim a varrás. Szinte bármit megvarrtam régebben. Gyermekeimnek a babakelengyét, (pólya, kising, kocsikabát, rugdalózó), női alkalmi ruha, pelenkázótáska,dzseki,  diplomata táska, ridikül, tolltartó, és sorolhatnám, hogy mi mindent varrtam meg az életem során. Az esküvői kismama ruhámat is én varrtam. Néhány képet találtam csak. Ha rábukkanok még néhányra, akkor itt össze fogom gyűjteni.

Családi házunkban én készítettem a konyhabútort is. Természetesen nem olyan pazar, mintha egy szakember készítette volna, de a célnak megfelel. Már hat év is eltelt, mióta elkészült.Ma már melegebb színeket alkalmaznék.
Én az a fajta ember vagyok, aki nem született semmiféle tehetséggel.
Mindig irigykedve néztem és nézem azokat az embereket, akiknek a "kezükben " van az alkotás képessége. 
Bármit,amit az életben véghezvittem, kizárólag azért tudtam elkészíteni, mert erős akarattal, hittel fogtam hozzá. Másrészt megszállott tudok lenni, ha valami érdekel, addig nem tágítok, amíg véghez nem viszem. Nem adom fel. És ez igaz a betegségemre is!
Én azt vallom, hogy akarattal mindent meg lehet oldani. Így raktam már le laminált parkettát, festettem falat, sőt: az utolsó képen levő tolltartók alatti ágyat is én húztam át bútorszövettel.


2013. március 21., csütörtök

Tavaszt megidézve

2013.03.21.

A tavaszt szerettem volna megidézni ezzel a tortámmal, hiszen az elmúlt napokban hangosan csikorgatta a fogát a tél. Méteres hótorlasz reggelre az ajtó előtt, autóban rekedt emberek,ez jellemezte az utóbbi napok történéseit.
A tortát feketeerdő töltettel  készítettem,ami családunk kedvence.Egy kis lüszterrel fújtam le, ez adja a csillogást a virágoknak.





 Ez pedig egy étcsokis trüffellel töltött torta,kívül félig csoki borítással.
Az étcsokis trüffelkrém receptjét itt találod: 

Hozzávalók: 
-5 dl tejszín
-50 dkg jó minőségű csokoládé
-3 dkg vaniliás cukor

Elkészítés:
0,5 liter tejszínt  felfőzünk 50 dkg csokoládéval. Botmixerrel eldolgozzuk, és hagyjuk kihűlni.Legalább 4 órát pihentetjük, hogy jó legyen a krém konzisztenciája. A pihentetett trüffel krémet utána kihabosítjuk.

2013. március 17., vasárnap

Első rajzaim


2013.03.17.
Nem torta, de szeretném idegyűjteni a  rajzaimat , egyéb dolgokat, amiket én készítettem. Így néhány tolltartó,az általam készített  konyhabútor, és sok-sok rajz képe kerül ide.  Most 4 rajzot töltök fel, amivel nem vagyok ugyan maradéktalanul megelégedve, sőt, egyik másik még befejezetlen is. De nekem ez is nagy előrelépés az eddigi rajztudásomhoz képest. Már csak rajtam múlik, hogy mennyit gyakorlok.



Másik két képet mindig fordítva teszi be, ezért dolgozom rajta:)


Nagyon jó kis társaság volt.
Angelina Jolie-t már itthon rajzoltam :)


2013. március 16., szombat

Mariann tortája

2013.03.16.
Nagyon kedves barátnőm , volt munkatársam lánya most lett 16 éves. Hmmm, a legszebb születésnap!! Ez a torta az ő számára készült.  Nagyon jó ízlése van a nagylánynak!!! :)


2013. március 10., vasárnap

Krokodilbőr bőrönd

2013.03.10.
Hármas születésnap volt a családban , amit megünnepeltünk. Én ezzel a tortával készültem. Mindhármunkra ránk fért volna egy táska igazi pénz is, de be kellett érnünk a feketeerdő töltettel, ehető pénzzel és bankkártyával. A táska krokodilbőr utánzat, remélem , hogy sikerült a tortán is megjeleníteni .




Nagyon szép 50. születésnapom volt, köszönöm a családomnak !!!  <3

2013. március 7., csütörtök

2013.03-07. Webcukrász versenyen ezüstérmes helyezést értem el ezzel a tortával.


2013-03.26.
Végre nagy örömömre ma megérkezett a postával az ezüstérmem. Még sohasem nyertem érmet, amire büszke lehettem, így megmutatom itt is.